Bastian aus der schützenden Hand, f.2000

Bastian er den første hest, jeg helt selv har ejet. Indtil jeg købte ham, havde jeg lånt mig frem.
Når man ser på Bastians eksteriør, ser  det ud til, jeg købte hest med hovedet under armen! Hvilken dressurrytter køber en overbygget, langrygget småhest?
Jeg havde ikke hovedet under armen. Men jeg havde noget, der i praksis gjorde træningen lige så udfordrende, nemlig en tyrkertro på Bent Branderups filosofi om, at dressuren er til for hesten og om, at det er sejere at ride en middelmådig hest prægtigt end en prægtig hest middelmådigt. Så jeg købte en hest med et umådeligt uegnet eksteriør til dressur. Og lærte en masse.
Her er nogle få billeder af Bastian. Der er flere på min åbne Facebookprofil. Facebookprofil Tanja Sau

Batian er 16år på dette billede. Han bærer sit eksteriør med mest mulig ynde, takket være gymnastikken

Bastians basisarbejde. Når han bevæger sig, som naturen har skabt ham, skubber han sig på forparten.

Bastians basisarbejde.
Når han bevæger sig, som naturen har skabt ham, skubber han sig på forparten.

Bastian træner. En hest med middelmådigt eksteriør bliver aldrig så prægtig som en født dressurhest. Men når man sammenligner Bastian med Bastian, så ser han prægtig ud i denne positur.

Motivation for træning kan komme fra uventede kanter. Min datter er helt pjattet med gangarten galop. Og når man ikke har råd til at købe en pony til sin datter, så er det praktisk, at hun kan få en tur i galop på den halvstore hest, mens man kan gå ved siden af og sørge for, sikkerheden er i orden

Motivation for træning kan komme fra uventede kanter. Min datter er helt pjattet med gangarten galop. Og når man ikke har råd til at købe en pony til sin datter, så er det praktisk, at hun kan få en tur i galop på den halvstore hest, mens man kan gå ved siden af og sørge for, sikkerheden er i orden.

Bastian 2015. Samme moment som et år forinden. Bedre vinkling i bagpartens led og rundere overlinie

Bastian 2015.

På kursus i juli 2016

På kursus i juli 2016

Bastian: Jeg skal sådan lave en pesade! Mig: Nej, jeg vil hellere be´ om en levade, tak. Bastian: Pesade, pesade, pesade!!! Mig: Åhr, han er nu meget kær, når han badutter bare nogenlunde efter planen. Bastians ører fortæller meget fint, hvordan han på den ene side gerne vil lytte til mig og være fint skolet manegehest, men på den anden side gerne vil afsted i strakt karriere!

Bastian: Jeg skal sådan lave en pesade!
Mig: Nej, jeg vil hellere be´ om en levade, tak.
Bastian: Pesade, pesade, pesade!!!
Mig: Åhr, han er nu meget kær, når han badutter bare nogenlunde efter planen.
Bastians ører fortæller meget fint, hvordan han på den ene side gerne vil lytte til mig og være fint skolet manegehest, men på den anden side gerne vil afsted i strakt karriere!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bastian, maj 2018.                                             Skoleparade ad modum Branderup, hvor den skolede parade ikke er et moment på vej ind i eller ud af levaden, men opfattes som en selvstændig øvelse.